Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Proin tortor. Mauris elit tellus, aliquam ac, condimentum id, tempor viverra, ligula. Donec elit lorem, rhoncus sit amet, euismod sit amet, facilisis ac, lectus. Proin luctus felis in arcu. Aenean mattis. Donec tincidunt, justo sed dictum ullamcorper, justo libero lacinia neque, eget elementum turpis lacus at elit. Proin vel turpis id elit ultricies lacinia. Cras nisl diam, vehicula sollicitudin, egestas quis, venenatis vel, dui. Vivamus faucibus mollis nisi. Sed tempus, magna quis sodales pulvinar, ipsum quam interdum neque, eget gravida erat nulla eu enim. Vivamus posuere pharetra diam.Het Waldorfhaus biedt kinderopvang aan kinderen tussen de 0-13 jaar met als uitgangspunt de antroposofie. De antroposofie is terug te vinden in de benadering van het kind, voeding (vegetarisch/onbewerkt), inrichting van de ruimtes, gebruik van natuurlijke materialen en het activiteitenaanbod in het ritme van de natuur.

INSCHRIJVEN

LOCATIES

Waldorfhaus de Aventurijn
Wollefopenweg 91a
3069 LX Rotterdam
Telefoonnummer 06-13241306

Waldorfhaus de Muijsenbergh
Dorpsstraat 68
2761 AG Zevenhuizen
Telefoonnummer 06-13241306

Waldorfhaus Toermalijn
Fivelingo 40
2716 BE Zoetermeer
Telefoonnummer 0613928610

Waldorfhaus de Perenboom io
Raadhuisplein 28
2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoonnummer 06-13241306

Waldorfhaus de Kristal
Cypruslaan 400
3059 XA Rotterdam Nesselande
Telefoonnummer 06-30183662

Waldorfhaus de Houttuin
Corsicalaan 29
3059 XX Rotterdam
Telefoonnummer 06-23535338

Waldorfhaus de Vuurvlinder
Kosboulvard 5
3059 XZ Rotterdam Nesselande
Telefoonnummer 06-82594730

Waldorfhaus Dorus Rijkers
Kosboulvard 40
3059 XZ Rotterdam Nesselande
Telefoonnummer 06-30424362

Waldorfhaus de Aventurijn

BSO de Aventurijn is een buitenschoolse opvang locatie gesitueerd in het cultureel centrum Orion. Deze ruimte bied veel binnen en buitenruimte in de sfeer die aansluit bij de antroposofie. De boomgaard, de zaal en de tuin bieden een vertrekpunt voor verdiepende activiteiten die dagelijks met de kinderen ondernomen worden.

Waldorfhaus de Muijsenbergh

Waldorfhaus de Muijsenbergh is gesitueerd in de oude openbare kleuterschool in Zevenhuizen. De Muijsenbergh beschikt over twee groepen waar kinderen van 0-4 jaar opgevangen worden. De groepen zijn huiselijk ingericht en bieden veel uitdaging tot het “vrije spel” We bakken broodjes, zingen en genieten van de mooie seizoenstafels. De Muijsenbergh beschikt over een fijne goed bereikbare tuin waar naar hartenlust gespeeld kan worden.

Waldorfhaus Toermalijn Zoetermeer

Kleinschalige kinderopvang geopend van maandag tot vrijdag voor kinderen van 0-4 jaar.
De opvang wordt geboden in huiselijke geborgen sfeer. Wij leven met de seizoenen mee, eten biologisch, zingen en genieten van het vrije spel.
U bent van harte welkom voor een rondleiding.

Waldorfhaus de Houttuin

De Houttuin is het multifunctioneel centrum van het Waldorfhaus. Op deze warm ingerichte plek midden in de wijk Nesselande, verzorgen wij alle diensten om het jonge kind. Hierbij kunt u denken aan: kindbesprekingen, buitenschoolse opvang, kindercoaching, ouderavonden, vergaderingen, evenementen, activiteiten, individuele begeleiding, opleiding en coaching medewerkers, kunstzinnige activiteiten, ouder/kind begeleiding en ouderbijeenkomsten.
De Houttuin is een werkplaats waar pedagogiek vanuit antroposofische waarden en normen wordt beoefend.

Waldorfhaus de Kristal

De Kristal is een locatie in het hart van Nesselande. Het vertrekpunt van de Waldorfschool en het Waldorfhaus. Op deze locatie verzorgen wij opvang voor kinderen tussen 0-13 jaar. Wij hebben twee huiskamers voor kinderen 0-4 jaar en twee groepen voor kinderen van 4-13 jaar.
Vanuit rust en evenwichtigheid verzorgen de juffies hier van maandag tot en met vrijdag hele dagen opvang voor het jonge kind met de antroposofie als uitgangspunt.

Waldorfhaus Vuurvlinder peuteropvang

Waldorfhaus vuurvlinder is een locatie in de Waldorfschool waar wij antroposofische peuteropvang bieden. Kinderen tussen de 2-4 jaar zijn van harte welkom in deze Vrije peuterklas. Wij borgen en verzorgen viertien peuters per ochtend.
In het ritme van het jaar vieren wij de jaarfeesten, bakken broodjes en bieden wij vrij spel aan.

Waldorfhaus Dorus Rijkers buitenschoolse opvang

Verscholen in het Nessebos bevindt zich buitenschoolse opvang Waldorfhaus Dorus Rijkers.
BSO Dorus Rijkers bevindt zich in het scoutinggebouw van scoutinggroep Dorus Rijkers.
Locatie Dorus Rijkers biedt veel binnen en buitenruimte.
Het werken vanuit de antroposofie spreekt tot de verbeelding door deze mooie plek midden in de natuur.
Op deze locatie bieden wij buitenschoolse opvang voor alle leeftijden. U bent van harte welkom !

KENNISMAKEN

Het toevertrouwen van de zorg van uw kind(eren) aan derden is een bijzondere gewaarwording. Het bezoeken van de kinderopvang kan de normaalste zaak van de wereld lijken. Toch blijkt een prettig, warm eerste contact van invloed te zijn op de verdere periode dat een gezin verbonden is aan de Kinderopvangorganisatie. Voor kennismaken en wennen word veel tijd genomen binnen het Waldorfhaus. Maakt u vrijblijvend een afspraak voor kennismaking via: info@waldorfhaus.nl

AANMELDEN

Het Waldorfhaus heeft Debicare als intermediair in de arm genomen om de totale kindplanning en debiteurenbestand op zich te nemen. Voor aanmelden en of wijzigingen kunt u een email sturen naar info@debicare.nl. Via www.debicare.nl kunt u meer informatie verkrijgen over Debicare en hun werkwijze.

TARIEVEN

Omdat tarieven aan verandering onderheven zijn en betrekking hebben op een reguliere dienst of een dienst afhankelijk van de opvanglocatie verschaffen wij u graag de actuele tarievenlijst via de email : info@waldorfhaus.nl

OPENINGSTIJDEN

Het Waldorfhaus is dagelijks geopend van 07:00 tot 19:00 (deze tijden zijn afhankelijk van het door u ingekochte pakket).

De dagen waarop het Waldorfhaus gesloten is:

Tussen kerst en oud en nieuw 25 december 2023 tot en met 1 januari 2024
29 maart 2024 Goede Vrijdag
01 april 2024 2e Paasdag
09 mei  2024 Hemelvaart
10 mei  2024 Brugdag
20 mei  2024 2e Pinksterdag
05 augustus 2024 tot en met 11 augustus 2024 Zomersluiting 
Tussen kerst en oud en nieuw 24 december 2024 tot en met 1 januari 2025

MEDEWERKERS

Het Waldorfhaus wordt georganiseerd door een aantal gedreven medewerkers. De medewerkers van het Waldorfhaus hebben een pedagogische achtergrond. En blijven zich doormiddel van interne en externe trainingen verdiepen in de zorg voor het jonge kind.

JAARPLANNING

Het Waldorfhaus werkt met een jaarplanning via het ouderportaal worden klanten van het Waldorfhaus op de hoogte gehouden van de jaarfeesten en vakantie planningen. Mocht u vragen hebben over de jaarplanning? dan kunt u een email sturen naar : info@waldorfhaus.nl 

NIEUWS

Via het ouderportaal worden klanten van het Waldorfhaus op de hoogte gehouden. Maandelijks word er een nieuwsbrief uitgebracht. Bent u benieuwd naar gebeurtenissen in en rond het Waldorfhaus? Stuur dan een email voor meer informatie. info@waldorfhaus.nl 


Volg ons op ​Facebook​ voor meer nieuws! 
facebook.com/waldorfhaus.nl/

PEDAGOGISCH BELEID/PROTOCOLLEN

Binnen het Waldorfhaus hebben wij een heldere visie op kinderen en hun belevingswereld . Ter ondersteuning van deze visie, wet en regelgeving werken wij met een pedagogisch beleidsplan. In het pedagogisch beleidsplan vindt u de opbouw van het Waldorfhaus gekoppeld aan de locatie. Op de locatie ligt het pedagogisch beleidsplan ter inzage. Uiteraard kunt u de beleidsstukken ook digitaal ontvangen door een email te sturen naar: info@waldorfhaus.nl. Klanten van het Waldorfhaus kunnen deze documentatie ontvangen en of bekijken via het ouderportaal.

GGD

OUDERCOMMISSIE

Het Waldorfhaus heeft een actieve oudercommissie.

Heeft u nog vragen, dan kunt u ze benaderen op
oudercommissie@waldorfhaus.nl.

KLACHTEN

Bij het leveren van diensten horen ook misverstanden of gevoelens van onvrede.
U kunt ten alle tijden uw minder prettige ervaringen delen met de medewerkers of het bestuur. U bent ten alle tijden welkom dit te doen.
Wij zijn aangesloten bij een externe klachtencommissie, maar komt u ten alle tijden eerst bij ons.

PRIVACYVERKLARING

We leggen hieronder uit waarom en wat wij doen met uw gegevens:
Pricvacyverklaring

VACATURES

Het Waldorfhaus is op zoek naar een pedagogisch medewerker met een antroposofische achtergrond. Voel jij je helemaal thuis in deze wereld en wil je graag in een mooie ambiance werken bij het Waldorfhaus? Stuur dan snel een mailtje naar info@waldorfhaus.nl met je motivatie en CV.

CONTACT

Waldorfhaus de Aventurijn
Wollefopenweg 91a
3069 LX Rotterdam
E-mail: info@waldorfhaus.nl
Telefoonnummer 06-13241306

Waldorfhaus de Muijsenbergh
Dorpsstraat 68
2761 AG Zevenhuizen
E-mail: info@waldorfhaus.nl
Telefoonnummer 06-13241306

Waldorfhaus Toermalijn
Fivelingo 40
2716 BE Zoetermeer
E-mail: info@waldorfhaus.nl
Telefoonnummer 06-13928610

Waldorfhaus de Perenboom
Raadhuisplein 28
2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel
E-mail: info@waldorfhaus.nl
Telefoonnummer 06-13241306

Waldorfhaus de Kristal
Telefoonnummer: 06-30183662
Cypruslaan 400
3959 XA Rotterdam

Bestuur: ​Tel.06 - 13 24 13 06
Zonnezee: Tel.06 - 30 18 36 62
Wolkewit: Tel.06 - 30 18 36 62
BSO Sterrenstof: Tel.06 - 30 18 36 62

Waldorfhaus de Houttuin
Corsicalaan 29
3059XX Rotterdam
E-mail: info@waldorfhaus.nl
Telefoonnummer 06-13241306

Waldorfhaus Vuurvlinder
Kosboulevard 5
3059 XZ Rotterdam
E-mail: info@waldorfhaus.nl
Tel.:06 - 82 59 47 30

Waldorfhaus Dorus Rijkers
Kosboulevard 40
3059 XZ Rotterdam
E-mail: info@waldorfhaus.nl
Tel.:06 - 30 42 43 62